Za nami już połowa stażu zagranicznego, który zrealizujemy w Barcelonie Pozzo di Gotta, w ramach projektu "Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego" ze środków PO WER i na zasadach Programu Erasmus+ sektor W tym tygodniu pracodawcy zapoznali Nas między innymi z zasadami pakowania towaru, wydawania towaru, wystawiania dowodów sprzedaży oraz rozliczenia towaru. Pakowanie towaru na Sycylii bardzo ważny element marketingu. Towar pakowany jest w papier reklamowy, na którym wydrukowany jest adres sklepu i do którego dołącza się ozdobne elementy. Ta forma public relations pozwala identyfikować firmę i wskazywać na jakość świadczonych usług w salonach, piekarniach czy sklepach. Czas wolny po pracy przeznaczyłyśmy między innymi na poznanie regionalnych przysmaków na Sycylii. Najważniejsze potrawy, które spróbowałyśmy to:  Gelato, lody, które produkowane są   z większej ilości mleka, niż śmietany, w związku z czym zawierają tłuszczu od 5% do 7%. Granita, wpół zamrożony deser zrobiony z cukru, wody i aromatów. Brioche (drożdżówka) zrobiona z masy, do której używa się znacznej ilości jaja i masła o wysokiej zawartości tłuszczu. Cannoli, który jest najbardziej znanym przysmakiem na Sycylii. To słodkie rurki wypełnione przepysznym kremem z sera risotto lub czekoladą. W poniedziałek w dniu wolnym od pracy, pojechałyśmy zobaczyć Taorminę, średniowieczne miasteczko we wschodnim wybrzeżu Sycylii. W Taorminie znajduje się wspaniale zachowany grecko - rzymski teatr, który jest drugim co do wielkości największym teatrem greckim na Sycylii, po Syrakuzach. A najważniejsza ulica w tym urokliwym mieście? Dla nas, to Corso Umberto, przepiękna, malownicza, pełna małych sklepików, restauracji i placów pozwalających odpocząć i podziwiać widoki. Od strony północnej Taorminy widoczny jest szczyt wulkanu Etna. Pojechałyśmy do Rifugio Sapienza, najwyższego punktu na Etnie. Zobaczyłyśmy cudowną Etnę, największą atrakcję przyrodniczą Sycylii, która ma najwyższy szczyt, spośród aktywnych stratowulkanów na świecie. W Rifugio Sapienza, kupiłyśmy regionalne przysmaki oferowane przez mieszkańców. Ten smak kremów do ciast i pieczywa,  wróci z nami do Polski w formie prezentów dla bliskich.

  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124

 

bip iso ksapl      

button login

Czerwiec 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Wakacje trwają już:
5
5
Dni
2
2
2
2
Godziny
1
1
1
1
Minuty

312

99ccdb6c890f3e7048b9be57be94bf32

Chcesz być na bieżąco?

Już dzisiaj pobierz naszą aplikację!

Wystarczy zeskanować kod QR!

Uwaga!

Ten serwis korzysta z Cookies. Możesz samodzielnie wyłączyć obsługę Cookies w ustawieniach przeglądarki. Więcej o Cookies dowiesz się na: htttp://www.wszystkoociasteczkach.pl/

Zrozumiałem